Az Erzsébetvárosi anzix AR (augmented reality) köztéri plakát kiállítás a Szenes Hanna parkban nyílt meg 2024. április 18-án, 16.00 órakor. Az eseményt megnyitotta: Szücs Balázs kulturális, egyházügyi és civil alpolgármester
A projektet Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata támogatja.

A SÉTÁRÓL:
Tarjáni Tímea és Closingtown Orchestra duo (Katona Dávid és Tóth Olivér Artúr) előadásában valósult meg. A könnyű séta hossza nagyjából 1.5 óra volt, mely a Szenes Hanna parktól indult és az Almássy téren végződött.
Erzsébetváros történelmi tereinek, utcáinak életben, élhető állapotban tartása nem csupán állagmegóvást, folyamatos tatarozást jelent. Ugyanakkora feladat és felelősség úgy újragondolni a mindannyiunk számára személyes emlékeket felidéző környezetet, hogy elődeink eredeti szándékának is megfelelően koherens, a régit megidéző, az újat befogadó városszeletet hozzunk létre. Az Erzsébetvárosi anzix projekt készítői által kiválasztott és újraálmodott kerületi helyszínek közül járunk be néhányat, kapunk gondolatébresztőnek remek zenét és némi várostörténetet ahhoz, hogy a jövőben még nyitottabban, pozitív energiával töltekezve élhessük itt mindennapjainkat.

A KIÁLLÍTÁSRÓL:
Erzsébetváros folyamatos formálódását, a helyi kultúra és történetiség múltját, jelenét és képzelt jövőjét bemutató AR (augmented reality) köztéri plakát kiállítás nyílik a Szenes Hanna parkban. A projekt a Fortepan fotóarchívum 10 fotójából indul ki. Az eredeti fotók nézőpontjából új felvétel rekonstrukciók készültek a helyszínekről és fiatalok bevonásával futurisztikus alkotások jöttek létre a helyszínekhez kapcsolódva. Az AR - kiterjesztett valóság plakátok Artivive app-el beolvasva zenés, animált felületekké válnak. Közreműködő partnerek és kiállítók a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola és a Csik Ferenc Általános Iskola diákjai.
Az eseményt megnyitotta: Szücs Balázs kulturális, egyházügyi és civil alpolgármester

Kiállítók:
· Grafika, fotó, AR animáció: Csordás Eszter
Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola alkotó diákjai:
· Avidor Lia
· Bakonyi Kíra
· Bárdi Rebeka
· Bereczki Emma
· Gémesi-Dobray Sámuel
· Gergely Aliza
· Gyenes Karolina
· Haraszti Sámuel
· Havas-Manuel Luísa
· Janek Dávid
· Kikozashvili Ilay
· Kiss-Antos Botond
Csik Ferenc Általános Iskola alkotó diákjai:
· Aszódi Edina
· Babay-Bognár Kinga
· Benyhe Anna
· Bierbaum Szofi
· Csáki Léna
· Fazekas Hanna
· Flesch Krisztina
· Földi Erik
· Gerzsernyi Lilla
· Győri-Fleischer Mirjam
· Horváth Amira
· Hudák Gréta
· Kardos Dávid Ádám
· Keresztes Cynthia
· Kreácsik Ilka
· Madarász Emma
· Mátyás Dávid
· Meszes Zsombor
· Nagy Szétény
· Pásztory Nóra
· Rósás Annamária
· Simon Tamás
· Stiedl Mátyás Barnabás
· Szabó Huba
· Szathmári Rebeka
· Szij-Pethes Bence
· Takács Nimród
Back to Top